Făgărășeanul Cătălin Buta a câștigat medalia de bronz la ciclism, la Jocurile Francofoniei – KINSHASA 2023

foto: Asociația ACUM

România participă la ediția 2023 a Jocurilor Francofoniei, la Kinshasa, în Republica Democratică Congo, în perioada 28 iulie – 6 august 2023.

Făgărășeanul Cătălin Buta a cucerit medalia de bronz după o cursă plină de adrenalină care a însumat 90 km, pe un circuit aproape plat, după o evadare reușită, potrivit Eurosport.

Echipa României la proba de ciclism șosea a fost reprezentată de făgărășeanul Cătălin Buta, Mattew-Denis Piciu, Iustin-Ioan Vaidian (sportivi), Cristian-Florin Piciu (antrenor) și George Mihoci (mecanic).

Toți cei trei reprezentanți ai României au obținut clasări foarte bune, în urma probei de șosea (fond) de duminică 30 iulie 2023. Mattew Denis Piciu a finalizat cursa pe pozitia a 5-a în timp ce colegul său de echipă, Iustin Văidian, a reușit un binemeritat loc 7, după evadarea din pluton, precizează sursa citată.

Cabinet ORL
Florian Shaorma
Proaspat Alb
JTTI
Demgy
Spalatoria GPC

La această a IX-a ediție care reunește sportivi si artisti din 38 de tari, România s-a înscris cu șase sporturi: atletism (masculin și feminin), baschet feminin, lupte libere şi lupte africane (masculin și feminin), ciclism de şosea, tenis de masă (masculin și feminin) şi judo (masculin și feminin). Delegația sportivă este alcătuită din 76 persoane (57 sportivi, 14 antrenori, 1 mecanic pentru cicliști, 3 arbitri internaționali și un șef de delegație sportivă).

Cătălin Buta a absolvit Colegiul Național „Radu Negru”, iar în prezent este student la Universitatea Transilvania din Brașov. Anul trecut, tânărul a fost primul făgărășean din ultimii 30 de ani care a participat la Turul României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei și unul dintre cele mai importante evenimente cicliste internaționale din România.


Apreciază
Distribuie