Făgărășenii ies la curățenie, a noua oară. Let`s Do It România!

Zi de Curățenie Națională în țară, sâmbătă. Municipiul Făgăraș se alătură pentru a noua oară proiectului național „Let’s Do It Romania”, cea mai mare mişcare socială din țară.

Autoritățile locale îi invită pe locuitorii orașului să participe la activitățile de curățenie care se vor desfășura sâmbătă, 21 septembrie 2019. Voluntarii vor primi gratuit echipamentul necesar, iar la sediul instituției va funcționa un punct de prim ajutor pe toată durata desfășurării acțiunii.

Voluntarii se pot înscrie la sediul Primăriei Făgăraș, între 18 – 20 septembrie, în intervalul 09:00- 13:00, unde se află și un punct de informare.

Anul trecut, numărul participanților din Brașov a fost dezamăgitor; doar 3.500 în tot județul, clasându-ne astfel pe locul 30 la nivel național, fiind depășiți de Vaslui și Teleorman.

În Făgăraș, în 2018, au fost doar 220 de participanți. Majoritatea care au făcut treaba adulților au fost elevi, reușind să umple 259 de saci cu gunoaie.

Program 21 Septembrie:

08:00 – 09:00 – întâlnirea în fața primăriei, verificarea echipelor de voluntari și împărțirea materialelor necesare echipării voluntarilor

Copy Center TMF
Bikeathon 2020
Monumente funerare

09:00 – 13:00 – activitate de strâns deșeuri în zonele stabilite în prealabil

13:00 – 15:00 – ridicarea sacilor și transportul către baza de stocare temporară

Zonele în care se va desfășura acțiunea:

  • zona Combinat
  • zona Galați – Șona
  • Parcul Regina Maria
  • Vlad Țepes – malurile pârâului Berivoi
  • digul râului Olt, perimetrul municipiului Făgăraș

Municipiul nostru a participat la acțiunile de ecologizare încă de la prima ediție a campaniei Let’s Do It Romania, dorind să fie un exemplu pozitiv pentru cei care desconsideră sau ignoră mediul înconjurător.

„În anul 2010 s-au adunat peste 100 de voluntari, un început timid, dar am reușit să adunăm o cantitate semnificativă de deseuri sortate, circa 300 kg. Această acțiune a fost deschizatoare de drumuri pentru colectarea selectivă. În anul 2011, la eveniment au participat peste 650 de voluntari și s-au strâns undeva la peste 800 kg de deșeuri reciclabile. Trendul acestei campanii a continuat, numărul de voluntari a oscilat, dar anul trecut au fost peste 200 de oameni cu drag de natură. Cantitățile de deșeuri s-au modificat și ele de la an la an, acestea situandu-se undeva în jurul a 200 kg anual.

Vom continua să organizăm această campanie și în anii următori, chiar dacă nu se va mai organiza la nivel de țară, ci doar la nivel de județ, pentru a putea învăța și copiii noștri ce înseamnă să ai grijă de natură și, implicit, de omul de lângă tine”, spune Andreea Bobeș, consilier în departamentul de Mediu al Primăriei Făgăraș.


Apreciază
Distribuie