Făgărașul, în beznă totală! Avarie majoră la rețeaua de electricitate

Situație incredibilă, fără precedent. O avarie majoră apărută la rețeaua de electricitate afectează mii de locuitori, dar și iluminat public de data aceasta.

UPDATE

Defecțiunile au fost remediate în jurul orei 1.00, probleme mai sunt semnalate, sâmbătă dimineața, doar pe strada Stadionului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Sute de locuințe au rămas fără curent electric, vineri noaptea, în jurul orei 23.00. Sesizări au fost făcute până la ora 23.20, de pe străzile: Tudor Vladimirescu, 13 Decembrie, Câmpului, Negoiu, Parcului, Doamna Stanca și de pe Bulevardul Unirii.

Mai mult, iluminatul stradal nu funcționează în aproape tot orașul, farurile mașinilor fiind singurele lumini care se mai văd pe străzi. Cauza nu a fost încă identificată, potrivit reprezentanților Electrica Transilvania Sud, contactați de reporterii noștri. Furnizorul nu știe când va fi remediată problema.

Proaspat Alb
Moveos
Spalatoria GPC
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Demgy
Firma servicii renovare
Monumente funerare

O situație aproape la fel de gravă a avut loc în urmă cu două luni, când jumătate de oraș a fost paralizat mai bine de 15 ore. Primarul Gheorghe Sucaciu acuza atunci statul de lipsă de interes pentru investiții în rețeaua veche de zeci de ani.

„Rețeaua este foarte veche, iar consumatorii au mărit puterea de consum datorită tehnologiei. Trebuie făcute investiții pentru a nu mai fi în această situație. Noi am fost obligați prin avizul emis de Societatea Electrica să facem investiții de modernizare (la rețeaua ei – n.r.), când am avut proiecte de modernizare a drumurilor, și nu am avut ce face pentru că altfel ne întârziau lucrările. În continuare, acest lucru ni se impune de la această societate și nu numai, ci de la toate (de stat – n.r.), spre exemplu și de la cea de gaz. Avem un protocol cu cei de la gaz și acolo unde avem investiții le-am transmis proiectele noastre, iar ei vin și înlocuiesc conductele. Cu cei de la Electrica am avut discuții, dar n-am semnat încă nimic în acest sens”, ne declara Sucaciu, la acea vreme.

Principalul acționar al companiei de electricitate este statul român, prin Ministerul Energiei.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie