Făgărașul nu are buget, după ce nu a trecut de votul consilierilor

Bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Făgăraș pentru anul 2024 nu a trecut de votul consilierilor, în ședința ordinară din 21 februarie.

Patru consilieri PNL, doi de la USR, unul de la PSD și unul de la FDGR au votat împotrivă ori s-au abținut.

«Cei de la PNL votează doar “împotrivă”, pentru a mă putea bloca, pentru a se genera întârzieri în implementarea proiectelor și pentru a putea ulterior să vină să arate cu degetul către mine. Vi se par întâmplătoare postările din social media care fac referire exact la termenele depășite pentru anumite lucrări? Mie nu. A devenit o practică uzuală. Așa funcționează treaba la PNL Făgăraș: se pun piedici, iar apoi se reproșează că lucrările nu sunt finalizate la timp», afirmă primarul Gheorghe Sucaciu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții PNL spun că proiectul va fi votat în anumite condiții.

Victoria Federal IFN
Agromar
Amanet King Onix
Moveos
Demgy
curatare tapiterie
Proaspat Alb

„Vom vota bugetul în măsura în care primarul Sucaciu va dovedi respect față de cetățenii Făgăraşului şi va cuprinde în proiect sumele pe care Primăria e obligată de instanțele de judecată să le restituie oamenilor. E vorba de contravaloarea taxei de salubritate încasată ilegal de Primărie pe anul 2022. La fel, vrem să vedem în buget sumele necesare finalizării proiectelor începute care au lăsat zeci de străzi din Făgăraş de izbelişte. Vrem să ştim unde se regăsesc sumele necesare finalizării ocolitoarei. Lucrarea a început, fără ca valoarea ei să aibă acoperire în buget. În proiectul de buget avut la comisii NU EXISTĂ aceste sume”, spune Lucian Cupu, consilier PNL, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Pe de altă parte, primarul Sucaciu susține că „cei de la USR au împânzit social media cu o serie de propuneri POPULISTE, unele dintre ele fiind atât inoportune cât și nerealizabile din mai multe privințe, iar altele sunt deja prinse în proiectul de buget, la diferite capitole. Fiindcă am refuzat să le fac jocul, cele două consiliere USR s-au răzbunat prin a nu vota proiectul de buget.”

Lista propunerilor făcute de USR, publicată pe Facebook:

„1. Achiziționarea a două utilaje noi pentru curățenie și deszăpezire, una de capacitate mare pentru străzi și una mai mică pentru trotuare.
2. Modernizarea locurilor de joacă pentru copii existente și înființarea de locuri de joacă noi în cartierele în care nu există.
3. Modernizarea terenului de sport și reabilitarea exterioară a sălii de sport ale Liceului Teologic Ortodox Constantin Brâncoveanu.
4. Înființarea unui teren de sport la Liceul Aurel Vijoli.
5. Asfaltarea străzilor din cartierul Meltea.
6. Achiziționarea unui patinoar.
7. Proiect-pilot “Masă caldă în școli”.
8. Achiziționarea a 50 de coșuri de gunoi stradale cu patru recipiente pentru colectarea separată a deșeurilor (hârtie și carton, plastic și metal, sticlă și deșeuri menajere) și dotate cu scrumieră.
9. Înființarea de toalete publice în zona centrală.”


Apreciază
Distribuie