Făgărașul pornește de pe locul I, în play-out

Făgărașul pornește de pe locul I în play-out-ul Ligii Naționale de handbal masculin.

Sezonul regulat din Liga Națională de Handbal a ajuns la final și, deși a încheiat campionatul pe ultimul loc, CSM Făgăraș pornește în turneul eliminatoriu de pe prima poziție grație punctelor acumulate împotriva echipelor din subsolul clasamentului.

În play-out se vor întâlni formațiile de pe ultimele patru poziții ale Ligii Zimbrilor, respectiv CSU Suceava, CSM Focșani, HC Vaslui și CSM Făgăraș.

Făgărășenii îi vor înfrunta în primul meci pe handbaliștii de la CSM Focșani, duminică, 15 aprilie. Partida se va disputa în sala de sport a CN „Radu Negru”, de la ora 18.

În clasamentul play-out-ului se socotesc doar meciurile directe dintre echipele aflate pe aceste ultime 4 locuri. Cele patru formații sunt despărțite de doar un singur punct și de golaveraj.

Iată cum arată clasamentul play-out-ului Ligii Zimbrilor: 1. CSM Făgăraș 9p, 2. HC Vaslui 9p, 3. CSU Suceava 8p, 4. CSM Focșani 8p.

În play-out urmează 6 etape, în sistem tur-retur. Primele două echipe vor rămâne în Liga I, ultimele două vor merge la baraj. Se poate spune că formația făgărășeană are șanse uriașe să rămână în Liga Națională, fără să treacă prin emoțiile barajului.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

În altă ordine de idei, primele 8 cluburi din Liga Națională de handbal masculin se vor confrunta în play-off, după sistemul „cel mai bun din trei partide”. Formațiile din partea superioară a clasamentului vor beneficia de avantajul terenului propriu, urmând a juca două partide acasă și una în deplasare. Etapele „sferturilor de finală” ale Ligii Zimbrilor vor avea loc pe 15, 19 și 29 aprilie, iar duelurile sunt:

Steaua București – Minaur Baia Mare

Potaissa Turda – Dunărea Călărași

Dinamo București – HC Dobrogea Sud Constanța

CSM București – Poli Timișoara


Apreciază
Distribuie