Făgărașul trece la iluminat stradal de criză

Primăria Făgăraș a modernizat mare parte din iluminatul public prin înlocuirea stâlpilor electrici și a lămpilor vechi cu unele de tip LED, care reduc consumul cu aproximativ 40%. Înlocuirea întregului sistem de iluminat stradal al orașului cu unul mai eficient a demarat în decembrie 2019, când a fost semnat contractul de concesionare cu firma Flash Lighting Services pe o perioadă de 10 ani. Chiar și așa, criza de energie electrică fortează autoritățile locale să ia măsuri pentru a diminua consumul, după ce alte orașe din țară și din Europa au luat decizii asemănătoare.

Primăria municipiului Făgăraș a anunțat că va reduce puterea corpurilor de iluminat public începând chiar din această seară. Programul de comandă și control al gradului de iluminare (dimming) va fi aplicat pe străzile unde firma care administrează rețeaua electrică a efectuat modernizarea iluminatului prin montarea de lămpi cu LED și telegestiune.

„Acesta este un program experimental la care se pot aduce îmbunătățiri și va funcționa după următorul orar:

– până la ora 22:00, la puterea maximă instalată;

Monumente funerare
Florian Shaorma
Qi Meridian
Autopel
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Spalatoria GPC

– între orele 22:00 – 05:00 va scădea treptat păna la jumătate din puterea instalată;

– după ora 05:00 va reveni la puterea maximă”, precizează instituția.

Primăria amintește că „pentru orice deranjament sau defecțiune a iluminatului public puteți apela la dispeceratul firmei Flash Lighting Services S.A., la numărul de telefon 0751586462”, acesta funcționând 24 de ore din 24.


Apreciază
Distribuie