Fertilizarea in vitro va fi decontată de stat

foto: cluj24.ro

Natalitatea în România scade de la un an la altul, iar statul caută soluții pentru a opri declinul demografic. Guvernul va aproba miercuri un program de sprijin pentru femeile care doresc să apeleze la un tratament in vitro pentru a putea avea copii, respectiv suma de 15.000 de lei necesară acoperirii costului acestei proceduri. potrivit Agerpres.ro.

Unul din cinci cupluri din România nu poate avea copii, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea: „Toate statele europene fac eforturi pentru a încerca să susțină cuplurile căsătorite sau nu sau femeile care suferă de această afecțiune și anume infertilitatea și sunt în imposibilitatea de a își plăti aceste tratamente care sunt destul de costisitoare și atunci, foarte pe scurt, proiectul de astăzi exact țintit aici vine și anume un sprijin de 15.000 lei pentru acoperirea întregii proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile sau femeile singure care vor să apeleze la acest tratament”.

Amanet King Onix
Spalatoria GPC
Qi Meridian
Monumente funerare
Autopel
Proaspat Alb

Ulterior, modul în care poate fi accesat programul va fi stabilit pritr-un ordin comun al Ministerul Familiei și cel al Muncii.


Apreciază
Distribuie