Festivalul Păstrăvului Făgărășean, cu pește din… Turcia

Deși evenimentul ar fi trebuit să promoveze crescătorii de pești din Țara Făgărașului, peștele comercializat la Festivalul Păstrăvului Făgărășean a fost de origine turcească.

Organizatorii au fost nevoiți să cumpere dintr-un hipermarket păstrăv importat din Turcia, după ce resursele lor s-au terminat.

Asta pentru că acvicultorii din zonă nu au răspuns invitației Asociației Păstrăvarii Făgăraşului de a-și promova producția.

Oamenii care au participat la evenimentul de sâmbătă, 14 octombrie, cofinanțat de primărie și Consiliul Local, au fost nevoiți să mănânce mai mult hamsii, mititei sau alte preparate tradiționale românești.

Moveos
curatare tapiterie
Victoria Federal IFN
Agromar
Monumente funerare
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Proaspat Alb
președintele Asociației Păstrăvarii Făgărașului, Gabriel Vîju

El spune că nu se va mai baza exclusiv pe făgărășeni și va accepta propunerile crescătorilor de pești din restul țării. Printre ei se numără cei din Bistrița-Năsăud și Suceava.

Cu toate acestea, organizatorii sunt mulțumiți în general și spun că așteptările le-au fost depășite. Câteva sute de participanți la Festivalul Păstrăvului Făgărășean au asistat la reprezentațiile artiștilor de muzică populară. Mioara Greavu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș, Diana Gribincea, Bogdan Georgescu și Ansamblul „Făgărașul“ sunt doar câțiva din cei care au urcat pe scena de la porțile Cetății.


Apreciază
Distribuie