Fir întins tuturor pescarilor! Astăzi este ziua mondială a pescuitului

În fiecare an, pe 27 iunie se celebrează ziua mondială a pescuitului. Inițiativa unei asemenea sărbători a fost lansată, în 1984, la Roma, la Conferința Internaționala pentru Reglementarea și Dezvoltarea Pescuitului.

Peștele este un element de bază în alimentația oamenilor și a influențat culturi vechi de mii de ani. Pe măsură ce culturile s-au dezvoltat, iar pescuitul s-a transformat dintr-o necesitate într-o marfă în diferite locuri din întreaga lume, pescuitul cu muscă artificială a devenit un sport popular și o activitate de agrement, începând cu secolul al XIX-lea.

Invenții precum mulineta Nottingham, tijele din fibră de sticlă și momeala sintetică au contribuit la transformarea pescuitului într-o activitate mai ușoară și mai accesibilă pentru mulți, fie ca o carieră, pentru sport sau pentru petrecerea timpului liber.

Ba mai mult, pescuitul și competițiile de specialitate pot fi văzute acum în foarte multe locuri, și chiar la posturile de televiziune din întreaga lume.

Fie că este o necesitate, un sport sau o activitate recreativă, pescuitul s-a dovedit capabil să aducă oamenilor de toate vârstele un pic de distracție, precum și o bucată gustoasă de mâncare. În plus, mulți pescari pasionați consideră că această activitate este relaxantă, deoarece include adesea o cantitate mare de liniște și singurătate.

Monumente funerare
JTTI
Proaspat Alb
Moveos Fagaras_11.22
Spalatoria GPC
Demgy - locuri de munca

Ziua Mondială a Pescuitului inspiră deopotrivă pasionații și amatorii de pescuit; este o zi în care oamenii se pot aduna în mod intenționat pentru a descoperi practici de pescuit, pentru a-și dezvolta abilitățile de a pescui și pentru a se relaxa cât mai mult din această activitate simplă.

Fir întins tuturor pescarilor și povești pescărești cât mai inspirate!

 

foto: Unsplash / Gaspar Zaldo


Apreciază
Distribuie