Firme din Făgăraș, prinse că se sustrag de la plata taxelor

Societăți mici din Făgăraș au fost prinse că se sustrag de la achitarea taxei de salubritate, afirmă directorul societății de salubritate, Dragoș Bârsă, în emisiunea Liber în FM.

Angajații firmelor țin încuiate spațiile speciale pentru depozitarea deșeurilor rezultate în urma activităților pe care le desfășoară, preferând să le arunce la containerele destinate populației. Sau la marginea orașului.

Mai multe sesizări în acest sens au ajuns la Poliția Locală, dar și la societatea de salubritate a municipiului.

Dragoș Bârsă, directorul Salco Srv

Situațiile sunt confirmate de către șeful Poliției Locale, Lucian Petri. El spune că probleme nu au fost în privința lanțurilor mari de magazine, ci în privința societăților mici.

Un caz special a fost legat de un service auto, anul trecut, când un angajat nou a aruncat deșeuri periculoase în spații neconforme. Însă patronii firmei și-au asumat greșeala, mai spune Lucian Petri, și au plătit pentru ridicarea lor.

La Turcu
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Amanet King Onix

Amenzile pentru persoanele juridice sunt în prezent între 600 și 900 de lei. Însă, acestea vor fi uriașe după intrarea în vigoare a noului regulament pregătit de Primărie și societatea de salubritate.

Între 20.000 și 40.000 de lei vor plăti firmele care nu colectează selectiv deșeurile sau care le aruncă în alte spații decât cele destinate lor. În plus, vor fi obligate să achite la Salco Serv serviciul pentru ridicarea acestora.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie