Foştii salariaţi de la Nitroporos au câştigat procesul. Sentinţa nu e definitivă

Foştii salariaţi de la Nitroporos, care au fost disponibilizaţi în vara anului 2013, au primit o veste bună. Vineri, 14 februarie, au câştigat procesul cu societatea, însă nu pot intra încă în posesia sumelor restante, sentinţa nefiind definitivă, întrucât pârâta Nitroporos are dreptul să facă apel.

În jur de 300 de oameni au fost concediaţi la mijlocul anului 2013, fără a primi la plecare banii pentru concediu, pentru preaviz şi pentru o lună dintre cele lucrate. Fiecare persoană are de recuperat drepturi băneşti restante diferite, aferente perioadei mai-iunie 2013. Dar, împreună, toţi membrii de sindicat care au hotărât să pornească acest litigiu au de primit 445.818 lei, sumă ce va fi actualizată cu rata inflaţiei.

Acţiunea a fost înregistrată la instanţă pe 24 septembrie 2013. Sindicatul Liber Nitramonia Rompiro i-a reprezentat în proces numai pe cei care au fost membri de sindicat şi au mandatat Sindicatul în acest sens. Sentinţa nu este definitivă la această oră. De la comunicarea ei, societatea Nitroporos are un termen legal în care poate să o atace cu apel.

JTTI
Monumente funerare
Reno Depo
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
Demgy

Liderul sindical Lucian Cupu estimează că va fi comunicat un rezultat final undeva prin luna mai. Detalii mai multe veţi găsi în ziarul Bună Ziua Făgăraş, de marţi, 25 februarie.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie