FOTO | Câini salvatori, pregătiți în Munții Făgăraș

foto: DSU

Stagiul Naţional de Formare al Unităţilor Canine pentru Intervenţie la Avalanşă se desfăşoară, în această perioadă, în masivul Făgăraş. Această pregătire este organizată de Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România și se va încheia vineri, 12 martie.

Unitatea canină de intervenție în avalanșă este formată dintr-un salvator montan și un câine. Pe lângă capacitățile de căutare în zăpadă, câinele trebuie să știe și să se deplaseze în tandem cu salvatorul, atunci când acesta este pe schiuri, să coboare cu el în rapel sau pe tiroliană, să stea pe mijloacele de deplasare motorizate ATV sau snowmobil, să nu fie agresiv etc.

Pentru obținerea brevetului de unitate canină de intervenție în avalanșă sunt înscrise la acest stagiu 3 echipaje, alte 3 fiind prezente pentru antrenament pe toată perioada, anunță organizatorii.

Din Bucatele Cetatii - angajari
Amanet King Onix
Purolite - donare sange
TMF Copy Center
Monumente funerare

Între 9-12 martie, toate unitățile canine de intervenție la avalanșă din țară sunt prezente pentru examenul anual de reconfirmare a brevetului.

În acest moment, în ţara noastră, există 17 unități de intervenție canină în avalanșă atestate oficial şi operaţionale pentru salvarea din avalanşe, în 12 județe. În anul 2020 aceste unități au participat la 33 de misiuni de salvare.

foto: DSU
foto: DSU
foto: DSU
foto: DSU
foto: DSU


Apreciază
Distribuie