FOTO | Comandant nou la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” Cincu

foto: cnij.ro

Colonelul dr. Ioan-Marian Cristurean a fost numit la conducerea Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” Cincu. Ceremonialul de luare în primire a comenzii și a Drapelului de luptă a avut loc marți, 19 ianuarie, pe platoul unității militare.

Activitatea s-a desfășurat în prezența Comandantului Componentei Operaționale Terestre și locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Terestre General de brigadă Dorin Toma.

foto: plt. Andra Isachi-Apopei

Colonelul Ioan-Marian Cristurean este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” şi al Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea interarme trupe de uscat, iar pe parcursul celor peste 30 de ani de carieră a îndeplinit funcţii de conducere şi de stat major la diferite eşaloane, acumulând o bogată experienţă în domeniul planificării şi conducerii acţiunilor militare, dar şi al activităţilor de pregătire şi de instruire de comandament şi stat major, potrivit Forțele Terestre Române.

Este veteran al teatrelor de operaţii; în 2010, a fost comandant al Batalionului 1 Manevră ”Dragonii Transilvani”, misiunea ISAF în teatrul de operaţii din Afganistan.

TMF Copy Center
Monumente funerare
RMN Diagnostica

Începând cu luna martie 2015 până în 2010, a îndeplinit funcţia de locţiitor al comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

Din 6 mai 2020 a fost împuternicit cu drepturi depline în funcția de comandant al Centrului Național de Instruire Întrunită “Getica” iar pe 19 ianuarie 2021 a fost numit comandant al unității.

foto: plt. Andra Isachi-Apopei
foto: plt. Andra Isachi-Apopei


Apreciază
Distribuie