FOTO | Crosul Cetății Făgăraș, câștigat de un brașovean și o bucureșteancă

Ștefan Gavril și Maria Veliscu sunt câștigătorii marilor premii ale primei ediții a Crosului Cetății Făgăraș, desfășurat sâmbătă, 27 octombrie.

Aproximativ 150 de sportivi profesioniști și amatori de toate vârstele, din toate colțurile țării, au participat la evenimentul organizat de Clubul Sportiv Țara Făgărașului. În competiție s-au înscris și familii, astfel că cel mai tânăr concurent are doar cinci luni!

Fiecare a alergat pentru unul din cele trei proiecte caritabile înscrise în competiție și au mobilizat oameni să doneze. Unii au ales reconstruirea Cabanei Urlea, alții au susținut liceenii voluntari ai echipei YotuhBank Făgăraș, în timp ce restul au concurat pentru șansa organizării celei de-a treia ediții a concursului de alergare montană Urlea Eco Trail Run.

Ștefan Gavril este brașovean, legitimat la clubul sportiv CSM Cluj și stabilit în Italia din 2003, iar la Crosul Cetății Făgăraș „și-a rupt papucii” pentru YouthBank.

„Am auzit de această cursă și am decis să vin. A fost fain traseul, mi-a plăcut că nu a avut urcări prea multe care de obicei îmi creează probleme la picioare. Cel mai mult mi-a plăcut ultimul kilometru, pentru că a fost în jurul Cetății Făgăraș. Am început destul de târziu să alerg, la 23 de ani, spre deosebire de alții. An de an scot rezultate din ce în ce mai bune”, ne-a mărturisit sportivul în vârstă de 29 de ani.

Maria Veliscu a venit la Făgăraș împreună cu iubitul și a rămas impresionată de organizarea evenimentului.

„Am venit cu un scop dublu, voiam să vedem și cetatea. Nu mă așteptam să fie așa de frumos traseul. A fost puțin solicitant, dar mă bucur că a fost bine marcat. Mulți voluntari, atmosferă plăcută și, pentru primul eveniment de genul acesta organizat în oraș, a fost chiar bine organizat”, ne-a declarat câștigătoarea.

Peste 50 de voluntari din Făgăraș, Sibiu și chiar din București au asigurat buna desfășurare a competiției, încheiată fără incidente.

Câștigătorii care au urcat pe podium

Cursa Cros (10 km M+F)

Locul I – Ștefan Gavril (31:35), Maria Veliscu (40:25)

Locul II – Rareș Mikloș (32:23), Andreea Sângeorzan (42:57)

Locul III – Ovidiu Veliscu (40:09), Oana Boancă (49:41)

Cursa Quattro (3,2 km M+F)

Locul I – Marius Popa (12:11), Maria Veliscu (14:00)

Mobila SH
BPM - excavatorist
Amanet King Onix
Reno Depo

Locul II – Adrian Brănescu (12:27), Alexandra Prejmereanu (14:35)

Locul III – Andrei Ivănescu (13:10), Oana Boancă (16:20)

Cursa Double (1,6 km M+F)

Locul I – Ștefan Gavril, Diana Pop

Locul II – Adrian Brănescu, Ana Maria Dână

Locul III – Vlad Mateiu, Elena Dobrotă

Cursa Team (1,6 km)

Locul I – Florin și Loredana Gorbea

Locul II – Iulian, Alexandra și Albert Rusu

Locul III – Mihai, Sofia și Bianca Marciuc

Au mai urcat pe podium, la diferite categorii de vârstă

Horia Vătămanu-Coantă, Aurelian Curticăpean, Lucian Dână, Vali Puzderică, Augustin Covaciu, Ilie Spănachi și Zoltan Beno.


Apreciază
Distribuie