FOTO | Cupa Făgărașului la înot

72 de copii au participat la cea de a noua ediție a Cupei Făgărașului la înot, care s-a desfășurat marți, 10 august, în bazinul semiolimpic de la Laguna Albastră.

Concurenții au avut la dispoziție patru probe de concurs: 50 m liber, 25 m picioare craul cu placa, 25 m liber și 100 m liber.

Au fost 26 de podiumuri pentru cele patru probe ale concursului și atmosfera creata împreuna a fost una specială. Momentele surpriză (demonstrație de înot sincron și stabilirea unui nou record la 50 m liber) au fost oferite pentru a arăta că putem face mai bine de la o ediție la alta și că apa e un miracol care ne ține în cea mai bună formă. Toți am evoluat în timp și concursul ne-a demonstrat ca mulți copii din Făgăraș iubesc acest sport”, a declarat profesorul Aurelian Curticăpean, organizatorul competiției.

Toate seriile de concurenți au fost contracronometru, timpul fiind cel care a stabilit clasamentul pe categoria de vârstă. Câștigătorii locurilor I, II și II au urcat pe cele 26 de podiumuri individuale ale concursului, unde au fost premiați cu medaliile de clasare.

La proba de 100 m liber, cele mai bune rezultate au fost obținute de:

 • fete
  • locul I, cu timpul 01.22.12 – Maia Cristea (născută în anul 2007)
  • locul II, cu timpul 01.27.47 – Teodora Maniu (născută în anul 2006)
  • locul III, cu timpul 01.29.11 – Medeea Zamfir (născută în anul 2009)
 • băieți
  • locul I, cu timpul 01.25.74 – Ștefan Maniu (născut în anul 2008)
  • locul II, cu timpul 01.29.84 – Alexandru Stoian (născut în anul 2011)
  • locul III, cu timpul 01.33.83 – Cristian Tudoran (născut în anul 2010)

Alți doi concurenți au obținut premii speciale, diplome Sportaur, oferite pentru cel mai tânăr înotător, la proba de 25 m liber: Leire Goni (născută în anul 2014) și Tudor Boeriu (născut în anul 2014).

De asemenea, toți participanții au primit câte o medalie personalizată.

Nu încetați să visați să fiți într-o zi ca acei campioni de la TV, să înotați și să vă trăiți pasiunea cu același entuziasm. Totul e posibil și frumusețea acestui sport nu se compara cu nimic. Emoțiile începutului sunt inevitabile, ele vor continua, vă vor însoți, întări și sper să vă prindă la marile concursuri”, i-a încurajat Aurelian Curticăpean pe sportivi.

În cadrul competiției a fost prezentat și un program demonstrativ al fetelor din Echipa de înot sincron Brașov, participante la Romanii au talent, ediția 2021.

Spalatoria GPC
Stihl
Monumente funerare
Amanet King Onix

La ediția din acest an a Cupei de înot a fost stabilit un nou record al bazinului în proba de 50 m liber – proba demonstrativa. Înotătorul Vlad Curticăpean a obținut timpul 00.27.01, vechiul record fiind al aceluiași sportiv (00.30.11), stabilit în anul 2018.

Cupa Făgărașului la înot a fost organizată cu ajutorul partenerilor: Laguna Albastră, Stihl Făgăraș și Fundația Comunitară Țara Făgărașului.


Apreciază
Distribuie