FOTO | Experiemente interactive la un târg de științe, în Făgăraș

Științele exacte au devenit mai atractive pentru elevi, datorită Fondului Științescu Țara Făgărașului, prin intermediul Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

14 dintre cele 22 de proiecte finanțate în 2017 și 2018 au fost expuse într-un târg organizat la Casa municipală de Cultură, vineri. De la roboți și jocuri interactive la produse cosmetice, create chiar de ei în laboratoarele și atelierele școlare, toate au putut fi testate de făgărășenii și brașovenii care au participat la eveniment.

Zeci de elevi din 12 unități de învățămând din Făgăraș, Victoria, Hârseni, Lisa, Felmer și Sâmbăta de Sus au învățat prin joacă, sub îndrumarea profesorilor. Aceștia au aflat cum funcționează tehnologia, cum să exploreze lumea din jur sau cum să creeze un spatiu propice pentru programare online. De rezultatele tinerilor vor beneficia direct 3000 de persoane, iar indirect aproximativ 6.000.

„Suntem în plină campanie de strângere de fonduri pentru ediția a treia, de la persoane fizice sau prin sponsorizări de la companii. Suma strânsă este apoi dublată de Fundația Româno-Americană. Urmează un concurs în perioasa ianuarie-februarie în urma căruia vom finanța alte proiecte. Sperăm să strângem 30.000 de dolari, având în vedere că anul acesta am reușit să strângem 25.000 de dolari”, ne-a declarat Oana Mitea, președinteșe Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Proaspat Alb
JTTI
Victoria Federal IFN
Monumente funerare
Sumi Agro - Zetanil

La nivel național, 14 fundații comunitare din țară dezvoltă Fondul Științescu. Aproape 20.000 de copii din întraga țară au participat în ultimii patru ani,

Proiectele finanțate anul trecut și anul acesta găsiți aici.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie