Lidl lansează Săptămâna Sibiană

Lidl lansează Săptămâna Sibiană în magazinele din toată țara, inclusiv în Făgăraș, din 22 noiembrie. Este o premieră prin care celebrează parteneriatul cu Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

În săptămâna dedicată Sibiului, clienții vor găsi pe rafturile supermarketurilor produse tradiționale din regiune, de la furnizori locali, ambalate în cutii cu un design special realizat pentru această ocazie. Este modul în care Lidl investește în dezvoltarea sustenabilă a furnizorilor locali, susținând proiectul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Printre specialitățile pe care le putem găsi în Săptămâna Sibiană se numără pate-uri sau preparate precum ciolan cu fasole, gulaș de vită, tochitură de porc ori sărmăluțe în foi de varză sau viță produse de Scandia. De la Casa Sibiană, vom găsi telemeaua de vacă proaspătă sau maturată, brânză frământată de vacă sau zacuscă de vinete. Săptămâna Sibiană include și produse de panificație de la Boromir, cum este turta dulce de Sibiu cu scorțișoară sau cea clasică ori hencleș de la Grewe, un preparat tradițional din Transilvania.

Retailerul își propune să facă această regiune cunoscută la nivel european prin produsele tradiționale și locale, prin modul în care cultura și creativitatea permit îmbinarea armonioasă a trecutului cu viitorul. Astfel va contribui la o poziționare mai bună a Sibiului în piețele de producție și consum, dar și la completarea și diversificarea experienței turiștilor în această zonă.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

„De la intrarea pe piața din România, relațiile cu producătorii locali au fost o prioritate pentru noi, unul dintre obiectivele de responsabilitate socială fiind dezvoltarea unor parteneriate pe termen lung cu aceștia. Pentru noi este un pas firesc să ne aducem contribuția la dezvoltarea regiunii Sibiului. Vom face acest lucru așa cum știm noi mai bine: aducând produsele furnizorilor cu tradiție pe mesele tuturor românilor”, a declarat Marco Giudici, VP Achiziții și Marketing Lidl România.

Regiunea Gastronomică Europeană 2019 este o distincție acordată Sibiului de Institutul Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Arte și Turism. Recunoașterea sa ca parte din această elită europeană se datorează tradițiilor gastronomice locale foarte bine păstrate, dar și diversității influențelor culturale din zonă. În cadrul acestui program de dezvoltare economică regională durabilă, în avanpremiera Săptămânii Sibiene, regiunea lansează în 21 noiembrie 2018, SibCoin, prima monedă locală din România, destinată încurajării producătorilor locali și economiei durabile.


Apreciază
Distribuie