FOTO | Studenți din Turcia și China, voluntari în Făgăraș

Nouă studenți din afara României se află de o săptămână la Făgăraș, pentru a-i ajuta pe liceenii de aici să se dezvolte pe plan personal.

Voluntari de la YouthBank Academy – singura academie internațională de dezvoltare personală din municipiul nostru – învață pe parcursul a șase săptămâni metode prin care să își definească valorile, aptitudinile și comportamentul, astfel încât să se poată integra în piața muncii.

Cinci studenți din Turcia și patru din China, mai precis din Hong Kong, le vor arăta liceenilor făgărășeni cum să lucreze în echipă, să își dezvolte gândirea inovatoare, să gestioneze situații dificile, să înțeleagă contextul și problemele la nivel global, dar și cum să își dezvolte un plan concret de acțiune pentru rezolvarea problemelor din comunitatea locală.

Totul se întâmplă în cadrul proiectului „Shape”, care le oferă ceea ce nu poate actualul sistem de învățământ românesc. Acesta se desfășoară în cadrul unui parteneriat încheiat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului cu AIESEC – o platformă internațională de dezvoltare pentru tineri.

Copy Center TMF
Bilka
Anunt Primaria Sercaia
Salco

„În afara programelor pregătite pentru tineri, de luni până joi, aceștia au un program pe care l-am stabilit împreună și vor vizita zona Făgărașului. Avem pregătite o vizită la Muzeul „Valer Literat” și o vizită la Atelierul Mândra Chic. Ei vor participa și la festivalul Artfestin și la Zilele Cetății Făgăraș, mai avem pregătite excursii la Brașov, Sibiu și la Aventura Parc Drăguș. Împreună cu tinerii din YouthBank vor organiza seri de film și un schimb de experiențe culinare”, spune Cristiana Metea, coordonatorul YouthBank.

30 de voluntari din municipiu urmează cursurile predate de studenții din Turcia și China în cadrul proiectului care se va încheia pe 18 august, urmând ca YouthBank Academy să-și încheie activitatea în luna octombrie a acestui an.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie