Fotovoltaicele dintre Corbi şi Ucea – 6.250 de euro/ha/an

Cele mai mari venituri pe care le realizează comuna Ucea de pe urma parcurilor fotovoltaice provin din parcul instalat între satele Corbi şi Ucea de Jos.

Detalii cu privire la suprafaţa concesionată investitorilor din domeniul public al comunei aflăm de la primarul din Ucea, Marian Băcilă:
,,În fază iniţială s-a realizat o concesiune de 25 de hectare, concesiune materializată deocamdată pe o suprafaţă de 15 hectare.”

Suma pentru care primăria a reuşit să concesioneze terenurile din domeniul public către investitori este considerată a fi una dintre cele mai mari.

,,Avem ceva interesant la această concesiune, anume suma cu care am pus în valoare acest patrimoniu. Obţinem aici o redevenţă de 6.250 de euro pe an şi pe fiecare hectar. Cred că este demn de luat în calcul acest lucru, este cea mai bună sumă vehiculată pentru punearea în valoare a patrimoniului sub forma aceasta,” explică edilul.

Mogaldea Therapy
Florian Shaorma
Demgy
Cabinet ORL

Energia electrica produsă pe raza comunei Ucea cu ajutorul parcurilor fotovoltaice e livrată sistemului naţional. Beneficiarii sunt firme cu capital străin.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie