Furt de 50.000 lei din Șercaia. Doi bărbați din Brăila au fost reținuți

Spargerea a avut loc la finalul lui octombrie, iar după mai multe investigații și cinci percheziții în județul Brăila, polițiștii au reținut doi bărbați pe care îi acuză de furt calificat.

La sfârșitul lunii octombrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila au primit o sesizare de la proprietarul unei societăți comerciale din Șercaia, care reclama faptul că i-ar fi fost sustrase bunuri de aproximativ 50.000 de lei după ce sistemul de alarmă a fost dezactivat și în incinta societății s-a pătruns forțat, informează IPJ Brașov.

Polițiștii au efectuat investigații și au identificat doi bărbați din Brăila care ar fi pătruns în imobil și ar fi sustras bunurile. De asemenea, oamenii legii au mai stabilit că persoanele ar face parte dintr-un grup specializat pe furturi din societăți comerciale și furturi din locuințe.

„În urma a 5 percheziții domiciliare efectuate în data de 23.11.2023 pe raza municipiului Brăila, cu sprijinul luptătorilor din cadrul S.A.S. Brașov, S.A.S. Brăila, S.I.C. Brașov, S.I.C. Brăila și cu concursul tehnic de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, cele două persoane bănuite au fost identificate și conduse la sediul unității de poliție pentru audieri.

Demgy
JTTI
Amanet King Onix
Second hand & outlet
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Cabinet ORL
Monumente funerare

În cauză, având în vedere  materialul probator existent, a fost dispusă reținerea celor doi bănuiți de comiterea furtului pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea acestora în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov și, ulterior, arestarea preventivă a acestora, după propunerea formulată de procuror în fața judecătorului de drepturi și libertăți”, se arată în comunicatul IPJ.

Cercetările sunt continuate de polițiștii brașoveni, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea întregului dosar.


Apreciază
Distribuie