G. Sucaciu: Nu acceptăm gășcuțe. Acatrinei și Filip, propuși pentru excludere

Scandalul de la CSM Făgăraș ia amploare, iar conducerea cere măsuri drastice pentru jucători. Echipa ar putea pierde cel mai bun golgheter, cu o lună înainte de expirarea perioadei contractuale.

Florin Acatrinei și Marian Filip au fost propuși pentru excluderea din echipă, din cauza scandalului din clubul de noapte. Rezilierea contractelor celor doi jucători a fost propusă Consiliul Director de președintele clubului, Marius Gruia, în 17 mai. Acesta susține că cei doi handbaliști au prejudiciat imaginea clubului sportiv. Membrii consiliului au hotărât, însă, să-l amendeze pe Acatrinei cu 4.000 de lei, iar pe Filip cu 2.000 de lei. Decizia îl nemulțumește pe primarul orașului care acuză Consiliul că îi protejează pe jucători.

Primarul Gheorghe Sucaciu „intră în teren”

Edilul suține propunerea de încetare a contractelor și spune că nu admite un comportament nesportiv și nici abateri de la obligațiile prevăzute în contract.

„Adică vii după o înfrângere și o sărbătorești într-un club de noapte!? Lucrurile s-au repetat pe parcursul anului, am avut tot felul de informații și sesizări în acest sens. Dovezile nu le-am avut ca să putem acționa imediat, dar în momentul de față sunt clare. I-am solicitat președintelui (Mariu Gruia – n.r.) să convoace Consiliul Director și să ia măsurile ce se impun, pentru că în regulament este specificat clar că, dacă au un comportament nesportiv și se abat de la el, se încheie contractul. Nu mi se pare normal să nu te intereseze să îți îndeplinești obiectivul ca sportiv când salariul îți este plătit din bugetul local al municipiului”, a declarat Sucaciu.

Edilul, în calitate de reprezentant legal al finanțatorului, spune că nu este de acord să mai plătească sportivi cu un asemenea comportament, pe care nu îi interesează performanța. El sugerează că handbaliștii și-au luat-o în cap și folosește cuvinte dure despre cei care performează mai bine la consumul de băuturi alcoolice decât pe teren.

„Creându-se această găsculiță, în echipă, care crede că poate să facă orice și antrenorul nu are ce să zică, s-a ajuns în situația aceasta. Antrenorul (Liviu Andrieș – n.r.) va trebui să raporteze comportamentul fiecăruia. Nu contează numele, dacă nu își face treaba nu va mai avea contract cu acest club”, a adăugat edilul.

Ce salarii primesc handbaliștii
foto: CSM Făgăraș

Sucaciu este nemulțumit și de salariile unora dintre jucătorii CSM Făgăraș și i-ar fi transmis acest lucru lui Marius Gruia. Spune că susține în continuare echipa, dar vrea să vadă că și evoluează în Liga Națională. Municipalitatea a alocat 1,5 milioane de lei pentru CSM Făgăraș, la începutul anului.

Pensiunea Confort Morosanu

Cel mai bine plătit handbalist este Ilie Vaidasigan, cu 13.500 lei pe lună, iar cele mai mici salarii sunt de 1.500 lei. „Scandalagii” Florin Acatrinei și Marian Filip primesc lunar 13.000 de lei, respectiv 10.500 lei.

Contractele tuturor sportivilor expiră la sfârșitul lunii iunie.

Acatrinei, rău dar bun

Cei doi jucători au mai fost sancționați din cauza comportamentului și performanțelor slabe și în trecut. La fel și antrenorul Andrieș. El a fost penalizat cu 30% din salariul pe o lună, după scandalul din clubul de noapte. Cu toate acestea, Acatrinei este unul dintre cei mai buni golgheteri ai clubului CSM Făgăraș. El s-a aflat de mai multe ori pe primul loc în clasamentul celor mai buni marcatori din Liga Zimbrilor.

Echipa de handbal masculin a municipiului Făgăraș, în schimb, se află în coada clasamentului. Pentru a-și păstra locul în Liga Națională va trebui să lupte cu Buzăul și Clujul.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie