Gaze de şist în zona Beclean? Primarul comunei infirmă

Un zvon care a apărut în ultimele zile în mediul on-line a făcut furori în zona Făgăraşului. Se pare că s-a propagat ideea că în comuna Bclean, judeţul nostru, se vor exploata gaze de şist.

Cititorii celui mai apreciat site de socializare al momentului nu s-au arătat deloc receptivi la forările care ar fi putut avea loc la o aruncătură de băţ de Făgăraş. Din fericire, zvonul nu numai că nu a fost confirmat, ba chiar a fost infirmat de primarul comunei Beclean, Cosmin Leancu.

Acesta a spus că nu este adevărat ce s-a auzit. Cu siguranţă nu e vorba de Beclean, judeţul Braşov, ci de localitatea Beclean din judeţul Bistriţa. La noi nu se vor exploata gaze de şist, a declarat edilul Leancu.

Amanet King Onix
Moveos
JTTI
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Demgy
curatare tapiterie

Dacă ne uităm pe harta perimetrelor concesionate pentru viitoarele exploatări ale gazelor de şist, vedem că Becleanul de lângă Făgăraş nu are asemenea rezerve. În schimb Becleanul de pe râul Someş, da! În judeţul Braşov doar în zona Buneşti se găsesc gaze de şist, iar dacă se va ajunge la exploatarea lor acest lucru va fi făcut de către SNGN Romgaz.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie