Greva nu se încheie. Profesorii au refuzat oferta lui Nicolae Ciucă

Liderii sindicatelor din învățământ au respins oferta Guvernului de 1.000 de lei BRUT în cadrul întâlnirii de miercuri, care a început la ora 19.00. Profesorii sunt dispuși să încheie greva dacă vor primi o creștere de 1.000 de lei NET, potrivit surselor Educație Privată.

Simion Hăncescu a declarat în urma negocierilor că profesorii cer dublarea sumei oferite de premierul Nicolae Ciucă.

„Oferta a ajuns în teritoriu, iar organizațiile județene ne-au spus foarte clar că ea se respinge. Am convocat în regim de urgență Colegiul Liderilor Spiru Haret pentru a stabili foarte clar care este limita minimă pe care o putem negocia de acum înainte”, a spus Marius Nistor, liderul FSE, la ieșirea de la negocieri.

Oferta făcută pentru profesorii aflați în grevă, prezentată de premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern, miercuri: o majorare cu 1.000 de lei BRUT pentru cadrele didactice și 400 de lei BRUT pentru personalul nedidactic, de la 1 iunie; creșterea etapizată a salariilor începând de anul viitor.

„Asigurăm mărirea salariilor cu 1.000 de lei brut, iar pentru personalul nedidactic cu 400 de lei brut pe lună. Am convenit că în acest document vom asigura încadrarea salariului personalului didactic debutant la nivelul salariului mediu pe economie. Majorarea cu 1.000 de lei este un avans, iar începând din ianuarie 2024 această creștere să se realizeze etapizat în maxim trei ani de zile, cu o creștere anul viitor de 40% din suma rămăsă ca diferență din grila actuală și grila viitoare”, a declarat prim-ministrul Ciucă la începutul ședinței, despre oferta pe care liderii sindicatelor au refuzat-o ulterior.


Apreciază
Distribuie