Handbal: două zile, două etape, două victorii

Dacă fotbalul nu mai reprezintă Făgăraşul în competiţiile de top din campionatele naţionale, handbalul, în schimb, face din “Făgăraş” un nume puternic.

CSM Făgăraş adună victorie după victorie, strânge puncte importante în meciurile directe, şi, cel mai important, au posibilitatea de a fi între primele trei echipe din campionat la finalul turului.

Duminică, 24 noiembrie, elevii lui Dumitru Opriş au jucat în deplasare la Satu Mare, într-un meci care contează pentru etapa a IX-a a Diviziei A la handbal. Prestaţia făgărăşenilor a fost de succes, scorul final de 24-29 reflectă forma bună şi pregătirea serioasă a sportivilor făgărăşeni.

Dumitru Opriş, antrenorul echipei de succes a Făgăraşului, spune că meciul a fost unul dificil, cu răsturnări de situaţie, dar finalul a fost unul fericit. „Băieţii mei au dat din nou dovadă de profesionalism şi inteligenţă în jocul echipei. Chiar dacă la pauză scorul final a fost 16 la 14 pentru CSM Satu Mare, pe finalul partidei ne-am impus cu cinci goluri diferenţă. Interesat este că am urcat o poziţie în clasament şi putem spera la locurile fruntaşe din campionat“, a declarat antrenorul făgărăşean.

Principalii marcatori din meciul cu CSM Satu Mare au fost: Silviu Gângă (6 goluri), Bogdan Rău (5 goluri), Blaga şi Geică (3 goluri), Dincă şi Pasere (2 goluri).

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

La nici 24 de ore după meciul din Satu Mare, handbaliştii făgărăşeni au trebuit să accepte o modificare a programului competiţional şi să se confrunte cu omologii din Baia Mare. „Nu am avut ce să facem, am acceptat şi schimbarea aceasta. Ştiam că duminică au reuşit să se impună în faţa celor de la Cluj, dar echipa s-a mobilizeze foarte bine, a tratat jocul cu multă seriozitate şi nu le-am dat nicio şansă în meciul direct“, spunea antrenorul Dumitru Opriş, imediat după meci, fericit că echipa a mai reuşit o victorie. Scorul din meciul cu Baia Mare „vorbeşte“ de la sine, 23-38, iar făgărăşenii îşi trec în „cont“ un golaveraj mulţumitor. Principalii marcatori au fost: Bogdan Dincă (12 goluri), Silviu Gângă (9 goluri) şi Ovidiu Pasere (6 goluri).

„Pe lângă marcatori, apărarea a mers foarte bine şi vreau să-i remarc pe Ciprian Lazea, care a şi marcat în ambele meciuri, pe Claudiu Mânea şi pe Mihai Blaga. Despre prestaţia portarilor Şuteică şi Ivanov am numai cuvinte de laudă, au închis poarta în multe situaţii, chiar la limită aş putea spune“, a declarat Dumitru Opriş, antrenorul lotului.

Aşadar, HCM Făgăraş urcă o poziţie în clasament, pe locul 5, şi se pregăteşte să o primească la Făgăraş pe HC Sibiu, duminică, 8 decembrie. Sibienii nu stau deloc bine în clasament, dar meciul de pe teren propriu se anunţă unul interesant, mai ales că făgărăşenii se pot clasa pe locul 3, în funcţie şi de rezultatele din celelalte meciuri.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie