Handbal: Victorie pe teren propriu

Meciul de handbal de duminică, 16 februarie de la ora 12.00, disputat împotriva formaţiei Naţional Sighişoara în sala de sport de la Colegiul Naţional „Radu Negru”, a adus a noua victorie pentru HCM Făgăraş.

Cu cea mai bună apărare din Divizia A, HCM Făgăraş s-a impus pe teren propriu cu scorul final 27-22 (14-9). Spectatorii făgărăşeni, care au umplut sala de sport până la refuz pentru a-i vedea la treabă pe elevii lui Dumitru Opriş, au avut parte de un meci bun, o victorie meritată şi mulţumirea de a aplauda reuşitele din ce în ce mai spectaculoase ale favoriţilor.

„Am făcut un meci bun chiar dacă am început mai greu. Pe ansamblu cred că am jucat bine, chiar dacă nu la forma maximă. Asta se datorează şi oboselii acumulate în meciurile de până acum, dar şi pentru că adversarii de azi, (duminică, n.r.) nu au o poziţie fruntaşă în clasament, iar băieţii ştiau lucrul acesta. S-a terminat cu victorie, iar acest lucru este cel mai important”, a declarat antrenorul Dumitru Opriş.

Marcatorii: Pasăre (7 goluri), Bucşa (6 goluri), Dincă (5 goluri), Lazea şi Moldovan (câte 3 goluri), Voica, Rău şi Geică (câte 1 gol).

Cea mai bună apărare

Monumente funerare
Proaspat Alb
Sumi Agro - Kaishi
Mobila SH
BPM - excavatorist
Amanet King Onix
Reno Depo

Echipa de handbal a Făgăraşului are cea mai bună apărare din Divizia A. Acest lucru se vede prin prisma golurilor primite în cele 15 runde, în total 350, faţă de 357 ale liderului din Seria B, CSM Oradea şi 399 ale liderului din Seria A, HC Vaslui, fostul adversar al HCM-ului din Cupă.

Antrenorul Dumitru Opriş a declarat în exclusivitate pentru Bună Ziua Făgăraş că fiecare meci a avut un stil propriu de apărare, un sistem unic adaptat la fiecare adversar şi în care fiecare jucător şi-a avut aportul lui. În acest sezon competiţional s-au remarcat în principal apărătorii Cirpian Lazea şi Claudiu Mânea, dar şi portarii Adrian Şuteică şi Radu Ivanov.

Tot antrenorul Opriş a mai subliniat faptul că, individual, fiecare jucător îşi respectă pe teren sarcinile, coechipierii colaborează bine între ei, iar faptul că echipa are cele mai puţine goluri încasate se datorează tuturor jucătorilor.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie