Lipițan de la Herghelia Sâmbăta, desemnat campion internațional

Herghelia Sâmbăta de Jos își trece în palmares un nou titlu important, obținut la Campionatul Internațional de creștere pentru rasele Shagya arabă, Lipițană, Huțulă și Pursânge arab din Slovacia.

Competiția s-a desfașurat în perioada 1-4 septembrie iar Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, care administrează hegheliile de stat din România, a participat la toate cele patru secțiuni ale Campionatului, cu 10 armăsari, reprezentând cinci herghelii.

Din peste 150 de cai înscriși în concurs, provenind de la crescătorii de prestigiu de stat sau private, MAESTOSO LIII-10 de la Herghelia Sâmbăta de Jos a câștigat  Locul 1 – Învingător al claselor Armăsari seniori (4-6 ani) la rasa Lipițană, cea mai veche rasă culturală europeană.

TMF Copy Center
Amanet King Onix
Monumente funerare

Toate cele cinci herghelii Romsilva participante la concurs – Herghelia Sâmbăta de Jos, Herghelia Beclean, Herghelia Rădăuți, Herghelia Lucina și Herghelia Mangalia au obținut, pentru cel puțin un armăsar, rezultate și distincții care pot fi cuprinse în punctajele corespunzătoare calificativelor, de la excelent la excepțional., spun reprezentanții Romsilva.


Apreciază
Distribuie