Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac se construiește din nou, după doi ani de pauză

foto: Ovidiu Balaban / balealac.ro

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac din Munții Făgăraș, unic în România, va fi amenajat din nou, după doi ani de pauză. Pentru cel de-al 16-lea sezon, tema va fi „Europa”, relatează Radio România Actualități.

La peste 2000 de metri altitudine, se reia tradiţia Hotelului de Gheaţă, după doi ani de pauză din cauza pandemiei de COVID-19. Pentru al 16-lea sezon în care va fi amenajat acest obiectiv unic în România, tema va fi „Europa”, astfel că spaţiile viitorului hotel vor fi decorate în aşa fel încât să trimită la locuri, simboluri sau obiective importante din marile capitale de pe continent.

La Bâlea Lac deja e iarnă veritabilă, dar construcţia hotelului va începe doar când grosimea gheţii formate pe Lacul Bâlea va depăşi 20 de centimetri. Organizatorii speră ca primii oaspeţi să poată fi primiţi înainte de Crăciun. Deja s-au făcut peste 500 de rezervări pentru întregul sezon, iar cei interesaţi sunt mai ales turiştii străini, în principal din Anglia, dar şi din alte ţări europene, de asemenea, din Orientul Mijlociu, notează sursa citată.

Florian Shaorma
Monumente funerare
Amanet King Onix
Reno Depo
BPM - excavatorist
Victoria Federal IFN
Mobila SH

Sunt şi câteva zeci de rezervări din România, precizează administratorii, care după sărbători intenţionează să construiască la marginea Lacului Bâlea şi o biserică de gheaţă.

 


Apreciază
Distribuie