Iarnă în martie: probleme mari în trafic și întreruperi de curent electric

foto: DRDP Brașov

În ciuda avertizărilor meteorologilor privind revenirea în forță a iernii, problemele din trafic nu au putut fi evitate. Circulația rutieră a fost blocată în mai multe zone din județ din cauza copacilor căzuți sau a autovehiculelor care au derapat. De asemenea, zăpada apoasă a provocat întreruperi în furnizarea energiei electrice în mai multe localități din Țara Făgărașului.

În dimineața de miercuri, 17 martie, în jurul orei 06:30, un autotren, care nu era echipat cu anvelope de iarnă, a intrat în derapaj între Mândra și Șercaia, ca urmare a neadaptării vitezei pe un carosabil cu zăpadă. Traficul a fost blocat total, potrivit IPJ Brașov. Circulația a fost deviată pe rute ocolitoare însă s-a desfășurat greoi chiar și după 3 ore de la producerea evenimentului rutier.

În plus, circulația pe ruta Făgăraș –  Brașov s-a desfășurat cu dificultate și din cauza unor autoturisme avariate, ramase pe carosabil.

Participanții la trafic au anunțat și alte probleme pe grupurile de trafic: o mașină a ajuns în șanț pe Șoseaua Hurezului; la Ileni, un microbuz a doborât un stâlp; două autovehicule s-au ciocnit în zona Mărgineni; între Hârseni și Ileni, un stâlp a căzut pe șosea, blocând o bandă de mers.

Sub greutatea zăpezii, mai mulți arbori au căzut pe DN 1, în zona Codlea.  Până la îndepărtarea lor de pe carosabil, circulația rutieră a fost întreruptă.

De asemenea, pe DN 13 la km 33 +000  Pădurea Bogății – Hoghiz, din cauza zăpezii abundente au căzut copaci pe carosabil. Circulația se desfășoară îngreunat și alternativ.

Tot pe DN 13, km 134 +400, un autotren nu a putut urca și traficul a fost îngreunat, zăpada de pe carosabil măsoară 4-5 cm și ninge abundent.

Situația drumurilor:

– DN 1 S km +000 – 22+000 Șercaia (Bv) – Hoghiz (Bv) zăpadă frământată 1-2 cm;

– DN 13 km 52+000 – 165+100 Hoghiz (Bv) – Tg. Mureș (Ms) zăpadă frământată 1-2 cm;

Monumente funerare
Din Bucatele Cetatii - angajari
Sezar Forest
Fifth Avenue - locuri de munca

– DN 73 A km 0+000 69+348 Predeal (Bv) – Șercaia zăpadă frământată 1-2 cm;

– VOB km 0+000 – 19+400 Bv. int. – DN 1 Ghimbav zăpadă frământată 1-2 cm;

Direcția Regională Drumuri și Poduri Brașov a acționat cu 146 autoutilaje, care au împrăștiat pe timpul nopții peste 1,5 tone material antiderapant și aproape o tonă clorură de calciu

Unitatea SDN Brașov a acționat cu 38 de autoutilaje, cu care s-au împrăștiat  608 tone sare pe: A3, DN 1, DN 1A, DN 1E, DN 1S, DN 10, DN 11, DN 13, DN 13E, DN 73, DN 73A, DN 73B, DN 73F și VOB.

Pe lângă problemele din trafic, în județul Brașov s-au înregistrat foarte multe întreruperi de curent electric la consumatorii casnici. Citește aici ce localități au rămas fără energie electrică.

Reamintim faptul că, până miercuri la ora 23, este în vigoare un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic Meteorologii avertizează că, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90 – 110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Ninsorile abundente din ultimele ore au dus la restricții de circulație, pe DN 73A.

 


Apreciază
Distribuie