Iarna nu se lasă dusă! Informare meteo de vreme deosebit de rece și ninsori

foto: Administrația Națională de Meteorologie

Începând din noaptea de marți spre miercuri (6-7 aprilie), în centrul, sud-vestul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15 – 20  l/mp). Meteorologii spun că se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45 – 55  km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Până sâmbătă, 10 aprilie, vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

Amanet King Onix
Din Bucatele Cetatii - angajari
TMF Copy Center
Purolite - donare sange
Monumente funerare

Și un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului este în vigoare până miercuri, 7 aprilie, ora 18.

În sudul și estul Transilvaniei, în sudul Banatului precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h.

La altitudini de peste 1.500 m, vor fi rafale de peste 80 – 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.


Apreciază
Distribuie