Iglu-bibliotecă pe Transfăgărășan, amplasat de tineri din Arad

foto: instagram.com/nomad.library/

Mai mulți tineri din Arad au implementat conceptul NoMAD Library în zonele turistice din România. Pasionații de lectură își pot petrece timpul în mini-biblioteci atrăgătoare și comode, chiar și în vârful muntelui, potrivit Revista Golan.

Igluurile, diferențiate prin tematică și culoare, adăpostesc cărți pentru turiști și sunt mutate periodic. Cel mai recent a fost amplasat în Parcul Central din Vatra Dornei și este dotat cu peste 350 de cărți, iar celelalte igluuri se află pe Transfăgărășan, lângă Lacul Ghioroc din Arad, în municipiul Arad, Cheile Turzii din Cluj, în Hunedoara și la Poiana Glăvoi din Munții Apuseni.

„Prin acest proiect dorim să creăm oportunități publicului larg, iubitorilor de natură și tinerilor, oferindu-le motivația de a citii și a-și petrece timpul liber în natură, activitate care îi va ajuta să se dezvolte cognitiv și emoțional”, potrivit inițiatorilor.

Demgy
Proaspat Alb
Senchea - oferta scolarizare 2023-2024
Monumente funerare
La Turcu
Amanet King Onix
Spalatoria GPC

Nu se percepe nicio taxă pentru citirea sau împrumutarea cărților, dar este indicat ca acestea să fie returnate sau înlocuite cu alte cărți de către turiști. Unde va mai ajunge NoMAD Library puteți afla de pe contul de Instagram dedicat proiectului.


Apreciază
Distribuie