Iia Călătoare sărbătorește cămașa românească în natură

foto Dan Strauti

Asociația Iia Călătoare și Grupul de Șezători în Țara Făgărașului organizează joi, 24 iunie, de Sânziene, o întâlnire a iubitorilor de meșteșug și tradiție românească. Evenimentul se desfășoară pe Dealul Galațiului, începând cu ora 17.

Intitulată „Natură și Meșteșug”, întâlnirea are loc de Ziua Internațională a Iei, astfel că toți participanții sunt rugați să poarte o cămașă tradițională românească.

Ducem toate florile, râurii, stelele și sorii de pe iie în mijlocul naturii, sursa de inspirație pentru mâinile măiestre care au cusut-o. În acest fel le sărbătorim și pe ele, artizanele iei, pe ele cele care îi duc povestea mai departe, mulțumindu-le pentru trudă, stăruință și meșteșug”, spun organizatorii.

TMF Copy Center
Monumente funerare
Amanet King Onix

Pe lângă costumele populare autentice care se vor afla în centul atenției, evenimentul va avea parte și de cântece, merinde și o sesiune foto.

Pentru întâlnirea de pe Dealul Galațiului, participanții sunt așteptați la punctul de plecare de la statuia lui Badea Cârțan (lângă Casa de Cultură Făgăraș), la ora 16:30.


Apreciază
Distribuie