Iia Călătoare sărbătorește cămașa românească în natură

foto Dan Strauti

Asociația Iia Călătoare și Grupul de Șezători în Țara Făgărașului organizează joi, 24 iunie, de Sânziene, o întâlnire a iubitorilor de meșteșug și tradiție românească. Evenimentul se desfășoară pe Dealul Galațiului, începând cu ora 17.

Intitulată „Natură și Meșteșug”, întâlnirea are loc de Ziua Internațională a Iei, astfel că toți participanții sunt rugați să poarte o cămașă tradițională românească.

Ducem toate florile, râurii, stelele și sorii de pe iie în mijlocul naturii, sursa de inspirație pentru mâinile măiestre care au cusut-o. În acest fel le sărbătorim și pe ele, artizanele iei, pe ele cele care îi duc povestea mai departe, mulțumindu-le pentru trudă, stăruință și meșteșug”, spun organizatorii.

Demgy
Mogaldea Therapy
Cabinet ORL
Monumente funerare
Second hand & outlet

Pe lângă costumele populare autentice care se vor afla în centul atenției, evenimentul va avea parte și de cântece, merinde și o sesiune foto.

Pentru întâlnirea de pe Dealul Galațiului, participanții sunt așteptați la punctul de plecare de la statuia lui Badea Cârțan (lângă Casa de Cultură Făgăraș), la ora 16:30.


Apreciază
Distribuie