Impozitele Pirochim = 15% din bugetul oraşului Victoria

Impozitele şi taxele locale vor putea fi majorate cu cel mult 20%. Această hotărâre a fost luată de Guvern în şedinţa de miercuri, 6 noiembrie, argumentată de faptul că bugetele locale întâmpină dificultăţi financiare. Consiliile locale ale primăriilor votează până la finalul acestui an taxele şi impozitele aferente anului viitor.

La Victoria nu se pune problema majorării cu 20 de procente a dărilor. „Nu ne gândim să le majorăm, chiar dacă avem această posibilitate. Totuşi dările vor creşte. Dar dintr-un alt motiv. Anul trecut Guvernul a decis că ele pot fi majorate cu 16,5%, dacă primăriile au datorii. Noi am încheiat anul fără datorii şi nu le-am majorat, dar anul acesta nu mai putem să nu le ridicăm. Vorbim însă strict de procentul din anul anterior, deci de 16,5%. Majorarea de anul acesta, cea de 20% de procente, nu intră în discuţie. Mai bine colectăm mai puţin, dar de la toată lumea, decât deloc pentru că impozitele sunt prea mari”, a explicat edilul Gheorghe Cristian.

În oraşul Victoria gradul de colectare a impozitelor locale este tras în jos de restanţele acumulate de societatea Pirochim, aflată în administrare specială.

Proaspat Alb
Primaria Soars - Pasti 2024
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Demgy
JTTI

„La ora aceasta s-au acumulat impozite şi penalităţi în sumă de 17 miliarde. Este o valoare mare, dacă ne gândim că tot bugetul pe an al Primăriei este de 110 miliarde, bani în care intră inclusiv salariile profesorilor. Vă daţi seama că aceste sume nerecuperate înseamnă un grad mai mic de colectare. În trecut am făcut şi compensări cu terenuri în contul datoriilor societăţii, dar nu ne mai interesează să preluăm terenuri grevate de sarcini. Avem 200 de hectare de teren, aşa că orice vrem să facem ne ajung astea. Noi vrem ca banii să fie recuperaţi de Serviciul de Taxe şi Impozite sau, în caz contrar, să se dea o lege ca aceştia să nu mai fie consideraţi venituri la bugetul local. Să fie terenuri şi clădiri neafectate de fiscalitate! Asta ar face să crească gradul de colectare la bugetul local, iar dacă avem un grad de colectare de peste 95% vom primi mai mulţi bani de la bugetul de stat”, a explicat edilul Cristian.

 (Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie