În Făgăraş se face liceu la frecvenţă redusă

Înscrierile elevilor la studiile liceale de zi sau cu frecvenţă redusă, la profesională şi la post-liceală au început deja sau vor începe în curând, în funcţie de forma de învăţământ, la Liceul Tehnologic ,,Dr. Ioan Şenchea”.
Liceu la fără frecvenţă

Instituţia face înscrieri pentru liceu cu frecvenţă redusă pentru clasele a IX-a şi a X-a. ,,Clasele pentru frecvenţă redusă au profil socio-uman, aşa încât la absolvire elevii nu vor da Bacalaureatul din matematică. Pentru clasa a IX-a avem 28 de locuri libere, adică toate, pentru că numai acum se formează. Pentru clasa a X-a, care a început anul trecut, mai sunt doar câteva locuri neocupate, pentru cei care vor să se transfere de la zi sau vin din alte părţi. Înscrierile se vor face între 1 şi 15 septembrie, indiferent de nota pe care absolvenţii de gimanziu au obţinut-o la Evaluarea Naţională”, explică directorul Aurel Paler.

Elevii care vor opta pentru studiile liceale cu frecvenţă redusă vor face 5 săptămâni de şcoală în semestrul I, care încep în luna noiembrie, şi alte 5 săptămâni de şcoală în semestrul II, care încep în luna aprilie. În fiecare semestru, din cele 5 săptămâni de mers zilnic la şcoală, 3 vor fi pentru cursuri şi 2 pentru examene.

Locuri libere la învăţământul de zi şi la profesională

Studiile liceale de zi se fac anul acesta în trei clase: una de Protecţia Mediului (unde mai sunt 16 locuri libere), una de Economie (3 locuri libere) şi una de Industria alimentară (ocupată).scoala Senchea - Aurel Paler, director

În ce priveşte şcoala profesională de la ,,Dr. Ioan Şenchea”, ea cuprinde tot trei clase: Mecanic auto (4 locuri libere), Lucrător în domeniul hotelier (5 locuri), Bucătar (1 loc) şi Horticultor (13 locuri). Deşi sunt patru specializări, două se fac într-o singură clasă, respectiv Lucrător în domeniul hotelier şi Bucătar.

Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
JTTI
Demgy
Reno Depo
Mobila SH

Elevii îşi mai pot depune dosarele în etapele a II-a şi a III-a de înscrieri.

Post-liceală pentru electricieni auto

Dacă anul trecut instituţia punea la dispoziţia absolvenţilor de liceu o clasă post-liceală de tehnician în agroturism, anul acesta post-liceala va fi pentru cei care vor să devină electricieni auto.

,,Într-un an înfiinţăm clasă post-liceală pe un domeniu, în anul următor pe celălalt domeniu. Înscrierile se fac în perioada 1 – 15 septembrie. Clasa are 28 de locuri, cursurile sunt gratuite şi durează doi ani de zile. Nu contează dacă elevii au luat sau nu examenul de bacalaureat, important este să deţină doar o diplomă de absolvire a liceului”, anunţă directorul Paler.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie