Încă 100 de kilometri până la rescrierea istoriei

Mai e puţin până se rescrie istoria! Noul Badea Cârţan mai are în jur de 100 de kilometri să ajungă la destinaţie. Destinaţia sa este centrul Romei, capitala Italiei, unde se regăseşte Columna lui Traian, celebrul monument care a constituit punctul final al călătoriei adevăratului Badea Cârţan, cu un secol în urmă, mai exact acum 117 ani.

Mai mulţi făgărăşeni îl vor întâmpina pe „Badea Cârţan” al momentului lângă Columna lui Traian, duminică, 1 Decembrie, ora 9.00, ora Italiei.

Acolo va fi prezent să-i ureze „bun venit” primarul comunei Cârţişoara, Dorin Magda, alături de un delegat al Ambasadei României în Italia, desemnat de ambasadorul Dana-Manuela Constantinescu.

Leloland
Belvedere - revelion 2023
Spalatoria GPC
Amanet King Onix
Proaspat Alb
True Energy

Sunt aşteptaţi şi alţi români care se află în Roma, să înceapă duminica sărbătorind într-un fel inedit Ziua Naţională a României. Mirel Magop, bărbatul din Vatra Dornei care şi-a propus să meargă pe jos, încălţat cu opinci şi îmbrăcat cu cojoc din lână, tocmai din Cârţişoara şi până la Roma mai are o fărâmă de drum până îşi termină călătoria, în jur de 100 km.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie