Încă două parcări pentru biciclete, amenajate în Făgăraș prin Bugetare participativă

Două rastele stradale de biciclete au fost montate miercuri, 31 martie, în zona centrală a municipiului.

În fața magazinului „Universal Negoiu” a fost amplasat un rastel verde, iar cel roșu se află în Piața Republicii, în parcarea de lângă str. Libertății.

Ambele sunt semnalizate corespunzător parcărilor de biciclete, au o formă atipică și sugerează spațiul ocupat de o mașină în care se pot parca 10 biciclete.

Reprezintă o soluție eficientă pentru decongestionarea traficului și încurajarea cetățenilor din municipiul nostru să folosească mai des bicicleta pentru un transport urban responsabil”, spun reprezentanții Bugetării participative din cadrul Primăriei Făgăraș.

Primul astfel de rastel a fost instalat în Făgăraș la sfârșitul lunii decembrie 2020 la trecerea de pietoni dintre părculețul „Cetatea copiilor” și Catedrala ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul.

Până în luna septembrie vor mai fi instalate încă două astfel de suporturi.

Stefani Pool
Monumente funerare
Amanet King Onix
TMF Copy Center

Toate cele cinci fac parte din proiectul „Rastel stradal de bike”, finanțat prin procesul de Bugetare participativă.

În anul 2020, opt dintre proiectele propuse de făgărășeni au fost declarate câștigătoare și sunt finanțate în cadrul procesului de Bugetare participativă. Stadiul de implementare a acestora poate fi urmărit pe platforma www.bp.primaria-fagaras.ro.

Bugetarea participativă își propune implicarea făgărășenilor într-un proces de cheltuire a unei părți din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către cetăţeni a unui rol de participant activ în definirea şi abordarea problemelor comunităţii din care fac parte.


Apreciază
Distribuie