Înotătorii făgărășeni, recorduri personale în competiție națională

sursa foto: Aurelian Curticăpean

Înotătorii făgărășeni, legitimați la Corona Brașov, au revenit acasă după trei zile de probe grele în cadrul „Cupei Contratimp Chindia”.

Peste 350 de sportivi din peste 25 de cluburi din țară s-au aflat la Târgoviște pentru cea de-a doua ediție a competiției naționale.

Făgărășenii au înotat la probele 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, 400 m liber, 200 m mixt, 100 m spate, 200 m spate și ștafete. Toți au reușit cel puțin un record personal.

A fost o testare binevenită înaintea campionatelor regionale. Pentru calificarea la campionatul național, copiii și cadeții trebuie să realizeze baremul la două probe: 200 m liber si 200 m mixt pentru copii, 400 m liber și 200 m mixt pentru cadeți.

Mobila SH
Amanet King Onix
BPM - excavatorist
Proaspat Alb

„Misiunea nu este ușoară, având în vedere condițiile de pregătire. Micii sportivi trebuie să meargă de trei ori pe săptămână până la Brașov pentru antrenamente, spre deosebire de alții care se pot antrena în orașele din care provin. Urmează o perioadă dificilă, dar suntem încrezători în echipa aceasta și va face tot ce îi stă în putere pentru a reuși o nouă calificare la un campionat național. Avem printre cei mai buni înotători din județ”, declară antrenorul Aurelian Curticăpean.

Cu toate acestea, copiii făgărășeni sunt aproape de baremurile impuse și muncesc din greu în timpul rămas până la regionalele din aprilie, care vor avea loc la Bacău.

Sportivii se pregătesc la Brașov cu antrenoarea Alina Hristov, multiplă campionă națională și, ocazional – în sală și pe uscat, cu Aurelian Curticăpean.


Apreciază
Distribuie