Intrarea în Biserică a Maicii Domnului

Astăzi creştinii sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Este prima mare sărbătoare din Postul Crăciunului şi este o zi în care se poate consuma peşte, ca o dezlegare pentru bucuria sărbătorii.

Semnificaţiile sărbătorii prăznuite azi sunt explicate de părintele Marius Corlean, secretarul Protopopiatului din Făgăraş şi preot paroh în satul Bucium:

„Din Sfânta Scriptură aflăm că Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana, lipsiţi fiind de copii, l-au rugat pe Dumnezeu să le dăruiască cinstea de a fi părinţi, făgăduind că dacă vor avea un copil îl vor duce la templu. Un înger le vesteşte că vor avea o fată pe care o va chema Maria. Mai târziu, Sfinţii părinţi Ioachim şi Ana nu uită de promisiunea lor şi, la vârsta de trei ani, o duc pe fiica lor la templu.”

Victoria Federal IFN
Sumi Agro - Mospilan
Mobila SH
JTTI
Demgy
Florian Shaorma

Tot părintele Marius Corlean a explicat şi faptul că Maica Domnului va fi dusă în cea mai sfântă încăpere din Templu pentru a fi pregătită pentru misiunea sfântă de a-L naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

Tot astăzi, profesorul Gheorghe Malene de la Liceul Teologic din Făgăraş a fost hirotonit diacon, prima treaptă a slujirii biericeşti, la Mănăstirea Cârţişoara din judeţul Sibiu.


Apreciază
Distribuie