VIDEO | Inundații și incendii, în județul Brașov

foto ISU Brașov

Fenomenele hidrometeorologice din ultimele 12 ore au provocat inundații în Râșnov, Moeciu, Predeal, August, Codlea și Ohaba. Au fost inundate și mai multe gospodării și străzi  din municipiul Brașov.

Pentru înlăturarea efectelor produse, pompierii brașoveni au acționat  în sprijinul populației și administrațiilor publice locale pentru evacuarea apei din gospodării și din subsolurile mai multor locuințe.

S-a intervenit la peste 30 de solicitări cu autospeciale și motopompe din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii din municipiul Brașov și din localitățile: Râșnov, Moieciu, Șimon, Predeal, Augustin, Codlea și Ohaba”, a declarat mr. Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

video: ISU Brașov

Din cauza trăsnetelor, acoperișurile a două case din Ohaba și Râșnov au fost cuprinse de flăcări, așa că pompierii au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiilor.

Amanet King Onix
TMF Copy Center
Din Bucatele Cetatii - angajari
No Comment

De asemenea, pompierii au intervenit și pe DN 13 și DN 73 A pentru degajarea carosabilului.

„În niciuna dintre situațiile gestionate nu s-au înregistrat victime și nicio persoană nu a avut nevoie de asistență medicală”, a mai spus Sfreja.

Primăriile din zonele afectate de inundații trebuie să ia măsuri pentru îndepărtarea efectelor acestora, dar au obligația și să întocmească rapoarte operative pe care să le transmită către ISU și Sistemul de Gospodărirea Apelor (SGA).

Ulterior, la solicitarea SGA, se va emite un ordin al prefectului de evaluare a pagubelor. Evaluarea pagubelor se va efectua în regim de urgență de către comisia mixtă numită prin ordinul prefectului”, a explicat Sandu Ganea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brașov.


Apreciază
Distribuie