Iohannis: „PSD abuzează și atacă populația. Cei vinovați trebuie pedepsiți”

Președintele României a transmis un mesaj video prin intermediul site-ului instituției, luni seara, prin care sugerează că violența la protestele de vineri au fost o diversiune pusă la cale de politicienii corupți care au probleme cu legea. În plus, a dat un ultimatul partidelor din Opoziție.

„Ne aflăm într-un moment de criză acută. Un protest legitim a degenerat în violență. Nu cumva cei care doresc să îngenuncheze lupta anticorupție și-au dorit o diversiune? Violența nu e acceptabilă! Atacarea jurnaliștilor, femeilor și copiilor e neacceptabilă. Cei vinovați trebuie identificați și pedepsiți, indiferent cine sunt”, a declarat Klaus Iohannis despre incidentele violente de vineri

Șeful statului condamnă intervenția Jandarmeriei, care „a fost puternic disproporționată. Mărturie stau înregistrările video din piață și miile de mesaje pe care le-am primit. Condamn la fel de ferm acțiunile violente ale celor care au instigat jandarmii, în încercarea de a deturna un protest pașnic”.

Mai mult, Iohannis spune că „PSD a câștigat alegerile, nu am contestat niciodată, însă actuala conducere abuzează și atacă populația, încearcă scoaterea României de pe drumul euro-atlantic”.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

Klaus Iohannis a dat un ultimatul Opoziției, care a arătat în repetate rânduri că nu renunță la orgoliile personale, și le cere partidelor să se unească. „Un ultim apel il adresez Opoziției: alternativa nu vine de la sine. Doar lucrând cu determinare și întelepciune se poate ajunge la încrederea oamenilor. Stă și în mâinile Opoziției responsabilitatea de a asigura stabilitatea țării. E nevoie de dialog. Cu înțelegere între partidele de Opoziție se obține alternativa așteptată de români”, spune acesta.

Președintele a încheiat mesajul arătându-și sprijinul pentru popor, spun că „oricat de mare va fi presiunea PSD și a propagandei, voi continua să susțin interesele românilor, instituțiile care luptă împotriva corupției, voi continua să lupt pentru statul de drept, pentru protejarea drepturilor cetatenilor”.


Apreciază
Distribuie