Ivan Patzaichin, o nouă competiție cu canotci pe lacul Cetății Făgăraș

foto: bunaziuafagaras.ro

Celebrul canotor Ivan Patzaichin a revenit în municipiul nostru, astăzi, pentru a anunța, într-o conferință de presă, o nouă competiție pe lacul Cetății Făgăraș.

Localnicii și turiștii vor putea vâsli din nou alături de eroul olimpic sau chiar împotriva lui. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 10 august, începând cu ora 10.00, în cadrul festivalului Artfestin Făgăraș, care se va desfășura în perioada 9 – 11 august 2019.

„Vă mulțumesc pentru invitație, sper ca anul acesta să nu plouă ca anul trecut. A plouat, dar ați văzut câtă lume a venit și asta mă bucură”, a spus Patzaichin.

Asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23” a vorbit și despre un demers național de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber. Însotșită de un atelier mobil de construcție de canotci, campania AUR are ca scop angrenarea comunitaăților într-un exercițiu de descoperire, prețuire și protejare a apelor pe care le traversează și de valorizare a peisajului urban riveran.

„Apele Unite ale României (AUR) este un proiect care cumva continuă o inițiativă a Asociației Ivan Patzaichin de opt ani de zile și, anume, de a recupera într-un fel această resursă – apa – și de a ne apropia mult mai mult de ea. Din experiența noastră s-a văzut că pe unde am trecut foarte multe autorități locale au început să se gândească să facă mai mult pe zona asta de infrastructură, de acces către apă”, a declarat Teodor Frolu, vicepreședintele asociației.

Demgy
Agromar
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
JTTI

Competiţia de vâslit în canotci a avut premiera, la Făgăraș, anul trecut. Ivan Patzaichin caută participanți fără să țină cont de vârstă, constituţie sportivă sau experienţă. Doritorii se pot alătura canotorului în ziua competiției.

Programul complet al celei de-a doua ediții a festivalului Artfestin 2019 îl găsiți aici.


Apreciază
Distribuie