Jandarmii, la datorie de Paști

Jandarmeria Brașov asigură ordinea și siguranța publică atât în zonele comerciale, cât și în apropierea lăcașurilor de cult pe timpul desfășurării slujbelor religioase. În noaptea de Înviere, peste 100 de jandarmi vor fi prezenți la datorie în tot județul.

Oamenii legii vor fi prezenţi în zone aglomerate, piețe și centre comerciale, gări și stații de transport în comun din zona de competență, pentru preîntâmpinarea oricăror manifestări ce ar care putea afecta ordinea și liniștea publică, potrivit Jandarmeriei Brașov.

Recomandăm credincioșilor care participă la slujbe să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde atenţie sporită bunurilor şi obiectelor personale, să evite implicarea în incidente, să evite locurile foarte aglomerate și să solicite imediat intervenţia jandarmilor atunci când situaţia o impune”, transmit autoritățile.

Efective de jandarmerie montană vor fi angrenate în misiunii de ordine publică în zonele turistice frecventate și vizitate de turiști, în zonele de agrement și de picnic.

Saga - august 2022
Husqvarna
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Saga - pizza&rooms

Jandarmii montani se vor afla pe toate traseele montane, precum și pârtiile de schi care încă sunt deschise, cu principala misiune de a acorda sprijin și îndrumare, fiind pregătiți să intervină în ajutorul persoanelor aflate în dificultate.

Iubitorii de natură și de drumeții sunt sfătuiți să se informeze temeinic despre traseul ales (lungime, durată, grad de dificultate, echipament necesar, etc.), dar și să consulte starea vremii și să fie pregătiți cu echipament pentru vreme rea (ploaie, vânt, grindină), având în bagaj echipament impermeabil.

O altă misiune de suflet a jandarmilor este aceea de a aduce, pentru al 14–lea an consecutiv, Lumina Sfântă de la Ierusalim în inima Ardealului. Astfel, sâmbătă după-amiază,  o delegație va pleca spre Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni în această nobilă misiune și prin grija lui Dumnezeu va aduce această Sfântă Lumină pentru a fi împărțită fiecărui credincios în parte, pentru ca vestea Învierii Domnului să ajungă în cât mai multe case și să aducă cu ea bucurie, liniște și pace” se mai arată în comunicatul Jandarmeriei Brașov.


Apreciază
Distribuie