Judeţul Brașov are propriul elicopter SMURD. Echipajul şi-a început misiunea

foto: Primăria Brașov

Salvatorii montani și medicii SMURD din Brașov, Sibiu sau alte județe învecinate vor fi ajutați în intervenții un echipaj aerian, după ce elicopterul SMURD alocat de Ministerul Afacerilor Interne județului nostru a devenit operațional, scrie Brașov Metropolitan.

Punctul de salvare a fost inaugurat la Aeroportul Internațional Brașov, iar la eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, dar și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. De altfel, ministrul a fost întâmpinat cu onoruri militare, iar în agenda ceremoniei a fost inclusă și sfințirea aeronavei, notează sursa citată.

„La Brașov este operaționalizat cel de-al zecelea punct de sprijin aerian. Elicopterul a fost adus la Brașov după ce am avut numeroase discuții cu dr. Cristina Vecerdi, dar și cu salvamontiștii, care au insistat să aibă un elicopter cât mai aproape de munte. Acest elicopter va scurta semnificativ timpii de intervenție”, a declarat Arafat.

La rândul ei, dr. Cristina Vecerdi, fost șef al SMURD Brașov, iar acum deputat, a amintit că, pentru a putea lucra pe acest aeroport, echipa aeromedicală a trecut print-un program complex de formare.

Operaționalizarea acestui aeroport se rezumă la câteva cuvinte cheie: „Scurtarea timpului de intervenție, siguranță și profesionalism. Echipa aeromedicală de la Brașov îmbracă astăzi tricoul cu numărul 10”, a spus dr. Cristina Vecerdi, citată de Brașov Metropolitan.

Mogaldea Therapy
Second hand & outlet
Demgy
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Cabinet ORL

Elicopterul va fi garat o perioadă într-un hangar de la IAR Ghimbav. Între timp, în incinta Aeroportului Internațional Brașov se va construi un hangar special.

Ministrul Bode a precizat că punctul de salvare de la Braşov va deservi, ca intervenţii, o suprafaţă de peste 25.000 de kilometri pătraţi.

 

 


Apreciază
Distribuie