Kaufland retrage de la vânzare un suc de mere și vișine. Cine l-a cumpărat, îl poate returna

Kaufland a anunţat joi, 5 mai, că retrage „voluntar şi preventiv, din motive ce ţin de protejarea consumatorilor”, produsul Vreau din România Suc de mere şi vişine 3 L, furnizat de compania Mărul Argintiu SRL din Fălticeni, judeţul Suceava. Motivul pentru care sucul este scos de pe rafturi este depășirea valorii admise pentru patulină, o micotoxină găsită cel mai frecvent în merele în putrefacție.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declaraţiei producătorului S.C. Mărul Argintiu SRL. Kaufland îşi cere scuze clienţilor pentru situaţia creată”, precizează compania.

Sucul a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 17 martie 2022–3 mai 2022.

Moveos_2
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Green Ambalaje

În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depăşire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătăţii şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacţionat fără întârziere şi a retras de la comercializare produsul în cauză”, spun reprezentanții retailer-ului.

Clienţii care au cumpărat produsul cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugaţi să acorde atenţie acestei informări şi să nu îl consume. Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna şi vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.


Apreciază
Distribuie