La 67 de ani cântărea 35 de kilograme

O femeie de 67 de ani din localitatea Feldioara, comuna Ucea, şi-a trăit ultimele zile din viaţă într-o mizerie şi o sărăcie de nedescris. Bătrâna a murit în dimineaţa zilei de 27 iulie, cântărind doar 35 de kilograme. Deşi locuia cu fiul său şi deşi primea ceva bănuţi dintr-o pensie cu handicap, femeia a murit de boală şi de foame.

Bătrâna suferea de un handicap sever. Trăia sub acelaşi acoperiş cu băiatul ei. Vecinii au văzut că în ultima perioadă starea ei de sănătate s-a înrăutăţit. Nu mai putea ieşi din casă, stătea în pat, iar copilul nu-i acorda niciun fel de îngrijire sau hrană, aşa că au anunţat serviciul de asistenţă socială al Primăriei Ucea.

Reprezentanţii administraţiei s-au implicat în rezolvarea cazului şi au făcut demersuri ca bătrâna să fie preluată în Complexul de Servicii Victoria.

A ajuns acolo vineri după-amiaza, în 25 iulie. Asistentele au spălat-o, au încercat să-i dea să mănânce supă, dar nu mai putea înghiţi. Duminică dimineaţa a murit, a precizat Olimpia Beca, directoarea Complexului.

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

Sătenii spun că fiul bătrânei trăia în aceeaşi casă cu aceasta, dar că nu o îngrijea deloc, singurul venit fiind pensia de handicap a femeii. Poliţia nu a deschis nicio anchetă în acest caz.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie