Lansare de carte în Făgăraș: „Martiri și mărturie creștină în temnițele comuniste din România”

Cartea este scrisă de preotul Dumitru Bogdan Bădiță și va fi lansată vineri, 10 noiembrie, de la ora 14, în Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”.

Autorul cății este preot la parohia „Adormirea Maicii Domnului” Săcele-Satulung III dar și jurnalist Trinitas TV, iar cartea pe care o lansează în Făgăraș reprezintă rodul cercetării doctorale de 4 ani.

„Complexă prin însăși întinderea ei pe aproximativ 550 de pagini, lucrarea pe care Editura Andreiana a o oferă publicului cititor cuprinde, după partea introductivă, cinci părți principale, care tratează pe rând: comunismul în România, locurile de detenție din această perioadă, problematica exterminării făuritorilor Marii Uniri, evidențierea celor trei personalități alese în lumina dosarelor C.N.S.A.S., iar în ultima parte, ca o încununare, înțelegerea transformării interioare a deținuților, care s-a petrecut în perioada comunismului, deci modul în care creștinismul a răspuns persecuției acestui regim totalitar”, potrivit Mitropoliei Ardealului.

BPM - excavatorist
Proaspat Alb
Demgy
Amanet King Onix
Mobila SH

În cadrul lansării de carte, vor lua cuvântul autorul volumului, pr. Dumitru Bogdan Bădiță, pr. Iulian David – protopopul Făgărașului, precum și președintele filialei Făgăraș a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România.


Apreciază
Distribuie