Urmează vreme rece și ninsori la munte. Rezerva de umiditate din sol este scăzută în Țara Făgărașului

Vremea de toamnă se simte tot mai mult în țara noastră. Urmează o perioadă cu temperaturi scăzute, ploi în mai multe regiuni și ninsori la munte.

Meteorologii anunță că săptămâna se încheie cu vreme rece, dar frumoasă. În depresiunile din nordul și centrul țării, bruma își face apariția și temperaturile nocturne se vor situa sub 0 grade Celsius.

„Începând de vineri seara și până duminică, un ciclon va aduce ploi, averse și intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării. Izolat, mai ales în Dobrogea, nu sunt excluse câteva furtuni sâmbătă. Cel mai mult se pare că va ploua în Banat, Crișana, Maramureș și nord-estul Transilvaniei, unde s-ar putea înregistra, local, până la 20 – 30 l/mp”, potrivit meteoradar.ro.

Duminică, la munte apar lapovița și ninsorile.

Vremea rece caracterizează și săptămâna viitoare, când temperatura maximă va fi de 10 -12 grade Celsius iar vântul își va face simțită prezența din plin.

La altitudini de peste 2000 de metri, sunt așteptate ninsori destul de însemnate.

Monumente funerare
Mobila SH
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Liceul Senchea
Reno Depo

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în stratul de sol de până la 20 de cm, în cultura grâului de toamnă, rezerva de apă se situează în limitele satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime în Maramureș, Banat, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Crișanei.

Umiditate scăzută și deosebit de scăzută se înregistrează în Dobrogea, pe suprafețe extinse din Muntenia și Moldova, local în estul și sudul Transilvaniei, precum și în centrul Olteniei și vestul Crișanei.

 

foto: arhivă


Apreciază
Distribuie