Legea conversiei, inițiată de deputatul Zamfir, blocată din nou în Parlament

Camera Deputaţilor a suspendat marți, 11 octombrie 2016, lucrările, din lipsă de cvorum, la sesiunea de vot final în care trebuia votată Legea conversiei creditelor în franci elveţieni, inițiată de deputatul de Făgăraș, Daniel Zamfir.

Decizia deputaților PSD de a nu participa la votul din plen a stârnit furia reprezentanților asociațiilor debitorilor bancari cu dificultăți, veniți să asiste la dezbateri.

Dezamăgit, la rândul său, Zamfir a încercat să-i liniștească pe datornici, spunând că votul va fi reluat marți, săptămâna viitoare. În plus, deputatul de Făgăraș a declarat că va propune acum și eliminarea plafonului de 250 mii de franci elvețieni, impus în comisia juridică. „Dacă tot s-a amânat, voi propune să fie eliminat săptămâna viitoare plafonul de 250.000 de franci pentru creditele acordate acum aproape 10 ani”, a declarat deputatul.

Cabinet ORL
Monumente funerare
Amanet King Onix
Demgy
JTTI

Deputații PSD au profitat de faptul că, inițial, parlamentarii PNL, de această dată, boicotaseră ședința în care urma să fie dezbătută moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună. Ca urmare, ei au decis să procedeze identic în cazul Legii conversiei.

Deputatul de Făgăraș a inițiat amendamentul la Legea conversiei încă de anul trecut. Potrivit acestuia, conversia în lei a împrumuturilor acordate populației, în franci elvețieni, se va face la cursul istoric, adică cel din momentul acordării împrumutului. „După opinia mea, băncile au acordat produse înșelătoare oamenilor. Acest lucru trebuie îndreptat. Dreptatea e doar una. Și pentru cei care au împrumutat sume mai mici, dar și pentru cei care au împrumutat peste 250 de mii de franci” a declarat Daniel Zamfir.


Apreciază
Distribuie