Ligia Deca, noul ministru al Educației

foto: FB/Ligia Deca

PNL a decis, în urmă cu câteva minute, că Ligia Deca va fi noul ministru al Educației, în locul lui Sorin Cîmpeanu, care a demisionat săptămâna trecută, anunță educatieprivata.ro.

Până acum, Ligia Deca a ocupat funcţia de consilier prezidențial pe probleme de educație. Ea a fost preferată de PNL, după ce printre favoriții pentru funcția de ministru s-au numărat Sorin Costreie, prorectorul Universității din București și deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, potrivit sursei citate.

Ligia Deca are 40 de ani și este doctor în ştiinţe politice, titlu acordat în 2016 de Universitatea din Luxemburg, şi absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. Ea a colaborat în calitate de expert cu instituţii precum Consiliul Europei şi Comisia Europeană. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experţi „Ştiinţa în educaţie” înfiinţat la iniţiativa Comisiei Europene.

În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România. Deca a fost numită Consilier de Stat în iunie 2015, iar în decembrie 2019 a fost numită în funcţia de Consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare.

Săptămâna trecută, Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației și a anunțat această decizie pe pagina sa de Facebook.


Apreciază
Distribuie