Lipsa ambulanțelor în Făgăraș a ajuns în atenția Avocatului Poporului, după ce doi oameni au murit

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în urma articolului „Bărbat decedat în drum spre spital. Viața, un joc de noroc la Făgăraș”, publicat de noi pe 5 iunie.

În același timp, vor fi făcute verificări și în cazul lipsei medicilor și mașinilor din dotarea Ambulanței, situație care trenează de mai mulți ani.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu decesul, în drum spre spitalul din Făgăraş, al unui bărbat din Văleni, precum şi cu situaţia, semnalată de presă, a lipsei medicilor şi maşinilor din dotarea ambulanţei Făgăraş. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii”, se arată într-un comunicat al instituției.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

Vă remintim, un bărbat a decedat în drum spre spital la începutul lunii iunie, după ce ambulanța chemată de martori ar fi ajuns fără medic. O altă persoană a decedat la sfârșitul lunii mai, după ce ambulanța de la Brașov a ajuns prea târziu.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie