Lista imobilelor vulnerabile din Făgăraş

La ora aceasta în Făgăraş sunt 36 de clădiri care pot suferi degradări majore în cazul unui cutremur de mare intensitate. Sunt 14 case cu destinaţia de locuinţe şi alte 22 de blocuri.

DSCN9769

Evidenţa este bine ţinută de către Compartimentul de Protecţie Civilă al Primăriei Făgăraş. Aceste liste au fost trimise şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului nostru.

Cele mai multe dintre imobile sunt proprietate particulară, cu două excepţii unde Primăria este co-proprietar, precum şi cu excepţia clădirii cu nr. 1 de pe strada Negoiu, care este în totalitate a Primăriei.

Cunoscut şi sub denumirea de Manutanţă, acest imobil a fost pe vremuri o garnizoană militară în care locuiau cadrele armate. Pe lista clădirilor periculoase în caz de seism figurează blocuri construite în 1953, situate pe strada Parcului, şi case ridicate în 1880, situate pe strada Nicolae Bălcescu.

Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Sumi Agro - Shigeki
BPM - excavatorist
Demgy
Reno Depo

Inginerul Radu Stelea de la Compartimentul de Protecţie Civilă, spune că dacă un cutremur de gradul 8, de scurtă durată, ar putea lăsa clădiri în picioare în oraşul nostru, la gradul 9 absoluct nicio construcţie nu mai rămâne dreaptă.

Inginerul Stelea, la o primă estimare, apreciează că Cetatea ar putea rezista cel mai mult unui seism, urmată de Casa de Cultură, care a fost proiectată să reziste unui cutremur de 7 grade pe scara Richter.

Mai multe informaţii veţi putea citi în ziarul ,,Bună Ziua Făgăraş” din 9 iunie 2015.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie